"ТИЖДЕНЬ ПСИХОЛОГІЇ" в ДНЗ №43 "Горобинка" 

✅️ Метою проведення тижня є формування психологічної культури, а також збереження та зміцнення ментального здоров’я учасників освітнього процесу в умовах сьогодення.

✅️ Тиждень розпочався з акції : "Подаруй  свої теплі обійми" з метою формування у дітей відчуття єдності, емпатії, та підняття настрою, як дошкільникам так і педагогам. Адже відчуття близькості допомагає отримати нам позитивні емоції, підтримку та захищеність.


 ✅️ В рамках проведення Тижня психології практичним психологом було проведено розвивальне заняття з дітьми середньої групи " Подорож до країни емоцій". 

✅️ Спрямоване на формування у дітей навичок розуміти та вміти керувати своїми емоціями. Діти розповідали про свої емоції, коли саме вони їх проявляють, за якими ознаками можна розпізнати позитивну чи негативну емоцію. А також знімали напругу з допомогою тілесних вправ, виплескували агресію за допомогою "Стаканчика крику", заряджались позитивними емоціями граючи з різнокольоровим "Сухим дощем" та " Квіткою побажань".


 ✅️  Вихователі отримали поради " Як бути в ресурсі в умовах сьогодення" та рекомендації " Щодо профілактики емоційного вигорання".


 ✅️ Протягом тижня психології діти разом з вихователями та практичним психологом знімали свою напругу  виконуючи вправи на дихання, граючи в рухливі ігри заряджались позитивними емоціями, вчились самоконтролю та концентрації.